Πώς να εξοικονομήσετε μπαταρία στο iPhone

pos-na-eksoikonomisete-mpataria-iphone

Αναζητάτε τρόπους εξοικονόμησης μπαταρίας στο iPhone σας; Ίσως χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη συσκευή με θήκες κινητών και μπαταρία που έχει ξεπεράσει την ακμή της, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αναβάθμιση για οποιονδήποτε λόγο.

Ή ίσως είστε χρήστης ενός ολοκαίνουργιου iPhone και ψάχνετε να αφιερώσετε μια επιπλέον ώρα για να επιβιώσετε εκείνη τη βραδινή μετακίνηση στο σπίτι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, σίγουρα δεν είστε μόνοι και αξίζει να έχετε μερικές συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας iPhone στο μανίκι σας για να μεγιστοποιήσετε την αντοχή σας.

1. Πώς να ενεργοποιήσετε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας στο iPhone

Δεν είναι καλό η μπαταρία σας να περνάει όλο το χρόνο της σε πλήρη φόρτιση. Επομένως, για να αυξήσετε τη μακροζωία της μπαταρίας σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.

Με αυτό το ενεργοποιημένο, το iPhone σας μαθαίνει την καθημερινή σας ρουτίνα φόρτισης, θα περιμένει στο 80% πριν φορτίσει το υπόλοιπο 20% ακριβώς πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε συνήθως το τηλέφωνό σας όταν ξυπνάτε, για παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο η μπαταρία ξοδεύει λιγότερο χρόνο σε πλήρη κατάσταση και θα έχετε μεγαλύτερες περιόδους μεταξύ των φορτίσεων με την πάροδο του χρόνου.

2. Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone

Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι εξαιρετικά βολική για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας όταν το παρακάνετε λίγο. Αυτό το κάνει νερφάροντας το iPhone σας με συγκεκριμένους τρόπους, απενεργοποιώντας ή περιορίζοντας λειτουργίες όπως 5G, οπτικά εφέ, ρυθμό ανανέωσης και φωτεινότητα οθόνης. Ωστόσο, θα σας αγοράσει πολύτιμο χρόνο για να φτάσετε σε μια πρίζα.

3. Πώς να ενεργοποιήσετε το Auto-Brightness στο iPhone

Το iOS είναι συχνά ο καλύτερος κριτής για το πότε το iPhone σας πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Συχνά μας αρέσει να πιστεύουμε ότι ξέρουμε καλύτερα και είμαι ένοχος που απενεργοποιώ αυτή τη δυνατότητα τακτικά, προτιμώντας να ελέγχω τη φωτεινότητα μόνος μου.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι αν θέλετε την καλύτερη ισορροπία χρηστικότητας και διάρκειας μπαταρίας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Auto-Brightness, το οποίο προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone σας με βάση τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος.

4. Πώς να ενεργοποιήσετε το Reduce Motion στο iPhone

Όταν ανοίγετε εφαρμογές, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα τρελό animation καθώς το πλακίδιο μετατρέπεται σε εφαρμογή, αυτό είναι ένα εφέ κίνησης. Ομοίως, καθώς μετακινείτε το iPhone σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα πλακίδια και τα εικονίδια κινούνται ελαφρώς σε σχέση με την ταπετσαρία σας, κάτι που ονομάζεται εφέ παράλλαξης. Και τα δύο καταναλώνουν μπαταρία και μπορούν να απενεργοποιηθούν.

5. Πώς να περιορίσετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στο iPhone

Εάν έχετε ένα πρόσφατο μοντέλο iPhone Pro, όπως το iPhone 13 Pro ή το iPhone 13 Pro Max, η οθόνη του τηλεφώνου σας έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Ένας υψηλός ρυθμός ανανέωσης όπως αυτός απαιτεί περισσότερη ενέργεια, που σημαίνει ότι η απενεργοποίησή του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας. Και πάλι, αυτό είναι κάτι που θα συμβεί όταν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

6. Πώς να απενεργοποιήσετε το Background App Refresh στο iPhone

Όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, οι εφαρμογές στο τηλέφωνό σας θα ανανεώσουν το περιεχόμενό τους στο παρασκήνιο. Αυτή είναι μια χρήσιμη εργασία στο παρασκήνιο, αλλά μπορεί να εξαντλήσει ελαφρώς την μπαταρία σας, επομένως αξίζει να την απενεργοποιήσετε. Και πάλι, αυτή η δυνατότητα είναι επίσης απενεργοποιημένη στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

7. Πώς να περιορίσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

Κάθε φορά που το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί GPS, χρησιμοποιεί ρεύμα. Θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, αλλά ορισμένες εφαρμογές το χρειάζονται για να εκτελέσουν την προβλεπόμενη λειτουργία τους, όπως οι Χάρτες Google, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ενεργοποιείτε ξανά το GPS κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε. Είναι καλύτερο να περιορίσετε τις εφαρμογές σας στη χρήση των Υπηρεσιών τοποθεσίας μόνο όταν τις χρησιμοποιείτε ή όταν σας το έχουν ζητήσει.

8. Πώς να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, το Bluetooth και το AirDrop στο iPhone

Το Wi-Fi, το Bluetooth και το AirDrop καταναλώνουν ενέργεια όταν χρησιμοποιούνται. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας, μπορεί να ψάχνει το περιβάλλον του για δίκτυα Wi-Fi ή να αναζητά άλλες συσκευές μέσω Bluetooth και AirDrop. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth για να απενεργοποιήσετε την παρτίδα (καθώς το AirDrop χρησιμοποιεί το Bluetooth για να βρει άλλες συσκευές).

9. Πώς να ενημερώσετε το iOS στο iPhone

Το λειτουργικό σύστημα του iPhone σας, το iOS, είναι ο κύριος στη διαχείριση του τηλεφώνου σας. Βελτιώνεται και ενημερώνεται συνεχώς από την Apple, και αυτό θα περιλαμβάνει πράγματα όπως βελτιώσεις απόδοσης και ισχύος. Διατηρήστε το ενημερωμένο.

10. Πώς να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone: σταματήστε να κλείνετε εφαρμογές

Είναι από καιρό αποδεδειγμένο γεγονός ότι το κλείσιμο των εφαρμογών από την προβολή πολλαπλών εργασιών δεν εξοικονομεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτές οι εφαρμογές εκτελούνται σε κατάσταση αναστολής αφού σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε και δεν επηρεάζουν την απόδοση ή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται πραγματικά περισσότερη ενέργεια για την επανεκκίνηση ορισμένων εφαρμογών μετά το κλείσιμό τους παρά για να τις αφήσετε απλώς σε αναστολή. Επομένως, εάν είστε χρήστης σειριακού πλήκτρων, ειδικά των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε συχνά, σταματήστε να τις κλείνετε.

11. Πώς να επιβραδύνετε τη γήρανση της μπαταρίας στο iPhone: αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες

Εκτός από την ενεργοποίηση της βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας στο βήμα 1, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι για να παρατείνετε τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος μπορεί να βλάψουν μόνιμα την κυψέλη τροφοδοσίας του κινητού σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερο χρόνο από κάθε φόρτιση. Αποφύγετε την έκθεση του iPhone σας σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 35° C και ιδιαίτερα αποφύγετε τη φόρτισή του σε αυτές τις συνθήκες.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

 

Κοινά-προβλήματα-που-λύνει-ο-καθαρισμός-αποχέτευσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινά προβλήματα που λύνει ο καθαρισμός αποχέτευσης

Το σύστημα αποχέτευσης σας αποτελείται από πολλά διαφορετικά εξαρτήματα και πρέπει να το διαχειρίζεται μια εταιρεία, όπως η Αποφράξεις Αντωνίου. Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση χρημάτων και την πρόληψη καταστροφών. Τα υδραυλικά και τα συστήματα αποχέτευσης είναι σημαντικά για τη ζωτικότητα του νοικοκυριού σας. Εάν παραιτηθείτε από […]

Περισσότερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρομερό πλήγμα για Αταλάντα ενόψει Ολυμπιακού – Χτύπησε ο Ζαπάτα – Ειδήσεις – νέα

[ad_1] Πολύ άσχημα νέα για την Αταλάντα! Λίγες μέρες πριν τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για το Europa League (17-24/2) τραυματίστηκε ξανά ο Ντουβάν Ζαπάτα. Ο Κολομβιανός άσος πραγματοποίησε την επιστροφή του, ύστερα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, στο ματς με την Κάλιαρι για την 24η αγωνιστική της Serie A, όμως μετά από μόλις […]

Περισσότερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φίλαθλοι» έδειραν προπονητή και παίκτες σε ερασιτεχνικό αγώνα στην Χαλκιδική – News.gr

[ad_1] Οι φάσεις που προκάλεσαν τα επεισόδια – Δείτε βίντεο Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε το Κασσάνδρα-Γαλάτιστα, ματς για τα Play Out της Α1 κατηγορίας Χαλκιδικής, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων ξυλοκόπησαν τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ και ποδοσφαιριστές αποχώρησαν με τραύματα από το γήπεδο. Όπως γράφει το gazzetta.gr οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, […]

Περισσότερα